За нас

Поставяме България на зелената карта

Когато визията и опитът се обединят

Създадена с идеите за екология и иновации още през 2007 г., GreenPoint ги пренася и в превоза на стоки, като допълва липсващата брънка във веригата на доставките на най-“зелено“ ориентираните хора и бизнеси към техните партньори!

Като логично следствие и заради взаимния ни стремеж към природосъобразен и безопасен за околната среда и хората бизнес, ние вярваме, че ще добавим стойност към философията Ви и ще затворим екологичния цикъл на доставките посредством иновативните ни електрически лекотоварни автомобили! 

 

Да имаш добри партньори е богатство!
Да си подадем ръка и градът ни ще започне своето преобразяване – начисто и на зелено!
Присъединете се към нас!

Станете Greenpoint!

Изпълнителен Директор

Our greenpoints are with our partners

Най-голямата немска автомобилна компания

VW logotype Greenpoint Logistics

В това повярваха и нашите партньори от VW и с ентусиазъм предложиха съвместното представяне
на първите Greenpoint-ове – Crafter Kasten за България!  

Mw Logistica Greenpoint Logistics

Споделянето и подадената ръка са в основата на всяко приятелство, а добавяйки към тях Зелената философия в бизнеса, спечелихме партньор, който ни подаде ръка и с когото да споделяме пространство и още много зелени идеи!

 

Представяме ви с гордост основния ни Зелен логистичен партньор трето поколение спедиция 
MW LOGISTICA със съдружник немския
логистичен концерн Emons Spedition GmbH.

olga vasilevska copy Greenpoint Logistics
5/5

“Намаляването на въглеродните емисии е основен приоритет за новото поколение в бизнеса. За нас е чест да бъдем част от практическото реализиране на тази мечта- транспортът да намали своята вреда върху околната среда. Пожелаваме успех и попътен вятър за Greenpoint Logistics. Бъдещето е там, откъдето вие тръгвате, колеги!“

Олга Василевска,

CEO MW LOGISTICA

Зелена логистика със

DB Schienker Greenpoint Logistics

Електрическите товарни автомобили на DB Schenker се движат по тесните улички в урбанизирана среда в цяла Европа. Например при дистрибуция в градския трафик на Осло, Копенхаген, Мадрид, Залцбург, Виена, Хамбург, Рим и Милано. Решенията на компанията за екологична мобилност са важен компонент от стратегията им за устойчивост.

За постигане на целите си в България, свързани с опазване на околната среда и намаляване на въглеродния отпечатък, DB Schenker се довери на GreenPoint като свой партньор за зелени логистични решения в градска среда.

 

За DB Schenker
С около 76 000 служители на повече от 2100 места, в над 130 страни, DB Schenker е един от водещите логистични доставчици в света.

Дружеството в България, Шенкер ЕООД, оперира от 1993 г. и разполага с екип от над 340 души в седем офиса в страната и логистичен капацитет за складиране, надхвърлящ 35 000 кв. м. Компанията предлага услуги за сухопътен транспорт, въздушен и морски транспорт, както и цялостни решения за логистика и управление на глобалната верига на доставки.

DB Schenker
Вановете на greenpoing logistics

Екологичните карго-партньори

cargo partner logo2 Greenpoint Logistics

карго-партнер следва цялостна стратегия за корпоративна отговорност с три основни направления: екологична, икономическа и социална устойчивост. Основен фокус в дейността на фирмата е осигуряването на добро бъдеще за идните поколения. За карго-партнер социалната отговорност означава създаването на устойчиви подобрения извън националните и културните граници.

 

Редица проекти на компанията го доказват. Пример е логистичен център Fischamend с площ 12250 м2, изграден изцяло от дървен материал. Благодарение на тази конструкция се спестяват над 8400 т. вредни емисии..

Стриктните процедури за качеството в сухопътния транспорт гарантират, че карго-партнер работи само с превозвачи, които отговарят на най-високите стандарти по отношение на еко съобразност.

През 2008 г. компанията основава сдружение „Екологични карго-партньори” с цел подпомагане и ускоряване на прехода към екологично чисти транспортни и логистични технологии.

 

В България карго-партнер избира да подкрепи зелената идея с партньорите от Greenpoint за доставките си в рамките на град София.

 

карго-партнер е международен логистичен доставчик, предлагащ цялостно портфолио от въздушен, морски, сухопътен транспорт и складови решения. С почти 40 години опит в информационните технологии и оптимизацията на веригата за доставки, компанията проектира персонализирани услуги за широк спектър от индустрии, за да създаде конкурентни предимства за своите клиенти по целия свят. Основана през 1983 г., карго-партнер генерира оборот от над един милиард евро през 2020 г. и в момента има 3600 служители по целия свят.

Станислав Славев

Спедитор

Станислав Славев Greenpoint Logistics

Завършил „Регионален бизнес и мениджмънт“ в УНСС, Станислав вече има над седем години опит в областта на куриерските услуги. Опитът му, съчетан заедно с желанието му за „по-зелен“ свят, го прави перфектният млад специалист, на който може да разчитате по всякакви въпроси, свързани с транспорта. Той е човекът, който ще свърши работата отговорно, прецизно и най-вече с усмивка.